Ιστορία Αμαρουσίου

Η Εναλλακτική Δράση, στα πλαίσια των προσπαθειών και των αγώνων που κάνει για τη διάδοση της ιστορικής σκέψης και την προστασία των ιστορικών μνημείων, θα διοργανώσει μια θεματική επιστημονική εκδήλωση σχετικά με την ιστορία και τα ιστορικά μνημεία του Αμαρουσίου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Πάλλης, καθηγητής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το θέμα “Ο ρόλος του νερού την εξέλιξη της περιοχής από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ο αιώνα”.

Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιασθεί η Σύμπραξη για τα Ιστορικά Μνημεία, μια πρωτοβουλία πολιτών για την προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των μνημείων της ιστορίας και του πολιτισμού σε κάθε δήμο. www.sybraxiistorikamnimeia.blogspot.com

Τη Σύμπραξη θα παρουσιάσουν ο Φώτης Ζώης, πολιτικός μηχανικός και ο Θοδωρής Λυμπερόπουλος, φοιτητής της φυσικομαθηματικής σχολής.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Εναλλακτικής Δράσης θα απευθύνει ο Μάκης Σταύρου, ιστορικός

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Εύα Μπάδα, αρχαιολόγος

Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη θα πραγματοποιηθεί στις 14 Φεβρουαρίου, 6.30μμ στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Δημητρίου Μόσχα.

Με μεγάλη χαρά θα σας περιμένουμε στην εκδήλωσή μας.

 afisamarous

 

Εθισμός στις οθόνες

PlayStation, κινητά τηλέφωνα, tabletslaptops, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις.

Video games, Internet, social media, messaging, βιντεοκλήσειςταινίεςσειρέςβίντεο.

Διαβάστε περισσότερα: Εθισμός στις οθόνες

Life Grin

Ο Δήμος Αμαρουσίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του έργου «Πρότυπη δημιουργία χώρων πρασίνου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE Grin». Το έργο αφορά στην ανάπλαση χώρων πρασίνουστην οδό Πρωταγόρα (Περιοχή Αγ.Θωμά).

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 09:00 πμ Δημαρχείο Αμαρουσίου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι)

Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΔΕΑΥ (ΦΕΚ 315/2014)

            Οι ΕΔΕΑΥ (Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης)

Διαβάστε περισσότερα: Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

Παιδοδοντιατρείο

Σας ενημερώνουμε ότι, στο χώρο του Σ.Π.Μ.Π.Ε Αμαρουσίου λειτουργεί Προληπτικό Παιδοδοντικό Ιατρείο στο οποίο γίνονται προληπτικές εμφράξεις sealants και φθορίωση σε παιδιά έως 14 ετών.

Παρακαλούμε όπως ενημερωθούν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου σας.

Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού που κλείνονται στα τηλεφώνα 14900,14784,14884,14554 ή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα rdv.ehealthnet.gr